“Kavramsal tasarımlar sırasında kendi içyapımızı tekrar gözden geçirme fırsatını bulduk.”
1950 yılında “Öğretmen Çorap” adı altında faaliyete geçen firma, 1980’lerden itibaren marka adını “Penti” olarak değiştirmiştir. “Penti” markası ile ince kadın çorabı, çocuk çorabı, erkek çorabı, ev giyimi, iç giyim, bikini/mayo/plaj giyimi tasarımı ve üretimi konusunda faaliyet göstermektedir. Türkiye pazar payının %40’ına sahip olan Penti, Avrupa’nın en büyük ilk 5 üretici firması arasındadır.
1999 yılında “Penti” adı altında kendi mağazalar zincirini oluşturmaya başlayan firma bugün Türkiye genelinde 195 mağazaya sahiptir. Ayrıca global pazarda da her geçen yıl sayısını artırarak Amerika’dan Suudi Arabistan’a ve Hırvatistan, Makedonya, Kosova başta olmak üzere Balkan ülkelerine toplam 16 ülkede 38 mağaza ile hizmet vermektedir.
2012 yılında, dünyanın en büyük yatırım fonlarından Carlyle Group ile imzaladığı ortaklıkla global bir Türk markası yaratmayı hedefleyen Penti, tartışmasız lideri olduğu çorap pazarındaki konumunu daha da güçlendirmeyi ve liderliğini çorabın yanı sıra iç giyim ve mayo perakendeciliğine de taşımayı hedeflemektedir.
Yapılan araştırmalara göre Penti %98 marka bilinirliği, %78 marka sadakati ile Türkiye’nin kendi alanında en tanınan ve en sevilen kadın markasıdır.
Kavramsal tasarımlar sırasında kendi içyapımızı tekrar gözden geçirme fırsatını bulduk.
Firmamız 2005 yılından beri üretimde ERP sistemi kullanmaktadır. İplik üretimi ile başlayan süreç çorabın ambalajlanması, depoya girişi ve sevki ile tamamlanmaktadır. Üretim süreçlerinin takibi için kurulan otomasyon sistemleri ve her üretim aşamasının kontrolü için geçen yıl SAP ERP sistemine geçme kararı aldık ve bu konuda çözüm ortağı olarak ABH ile anlaştık.
SAP’nin üretim ve finans çözümlerindeki gücünü, rekabetçi pazarda kendimize avantaj sağlamak için kullanmak istiyoruz. Bu süreç bize aynı zamanda Kavramsal Tasarımlar sırasında kendi içyapımızı tekrar gözden geçirme fırsatını verdi.
Üretimi izlemek ve wip malların nerede olduğunu bilmek, kısacası sadece stok yönetimi tek başına bu piyasa koşullarında bir anlam ifade etmiyordu. Biz yeni projemizle üretimin her safhasında maliyetlerimizi, stok devir hızlarımızı, terminlerimize istinaden ne durumda olduğumuzu görmek ve bunları şirket kültürü haline getirmek için güvenilir, akılda soru işaretleri bırakmayacak bir sistem olduğuna inandığımız SAP’yi seçtik.
SAP Projesinin düzgün bir şekilde hayata geçirilmesi ve başarılı olabilmesinin en önemli faktörü Ekip Çalışmasında yatmaktadır. Bölümler arasında koordinasyon eksikliğinin engellenmesi için, kimin ne iş yapacağı, sorumluluk alanlarının çok açık ve net bir şekilde altının çizilmesi gerekmektedir. SAP firmaya her alanda kolaylık ve hız getirecek diye bir kanun yoktur. SAP vizyonu geliştirecek bir araçtır, dolayısıyla bu aracın kendi getireceği sıkıntıları şirketlere kabul ettirecek ve kararlılıkla arkasında duracak yöneticilere ihtiyaç vardır. Bunu aşarsanız projenin başarılı olması için gerekli olan firma gayretini yakalamış olursunuz ve önünüzde bir engel kalmaz.
?>