48 Hizmet yılı
APS
BI
BPM
CLOUD
CRM
DPS
E-TR
EAM
ECM
EPM
ERP
HRM
MES
MOBILITY
PLM
SCM
WMS
Oracle Bulut, ERP, HCM ve CX için eksiksiz SaaS uygulama paketleri sunmasının yanı sıra Amerika, Avrupa ve Asya’nın dört bir yanındaki veri merkezlerinden sınıfının en iyisi veritabanı Platform Hizmetleri (PaaS) ve Altyapı Hizmetleri (IaaS) de sunmaktadır. Oracle (NYSE:ORCL) hakkında daha fazla bilgi için lütfen oracle.com adresini ziyaret ediniz.
Levent Özdemir Medical Park Sağlık Grubunda 5.5 yıldır çalışmaktayım. Burada CFO olarak görev yapmaktayım. Finans ve mali işlerin tamamından sorumluyum. İşletme eğitimi aldım ve yurtdışında Finans Anabilim Dalında master yaptım. Toplam 20 yıllık kariyerimde bundan önce sırasıyla Türkiye Petrolleri A.O., Bayındır Holding, Turkcell, Arıkanlı Holding şirketlerinde üst düzey yönetici olarak çalıştım. Yine bu şirketlerde CFO ve/veya strateji-yatırımlardan sorumlu olarak yurtiçinde ve yurtdışında birçok projede bulundum. Medical Park öncesi kariyerim Enerji-Telekom ve Kargo sektöründe yoğunlaşmıştır. İş dışında zaman buldukça spor yapıyorum. Bunu yaklaşık 15 yıldır düzenli yapmaya çalışıyorum. Haftada 3-4gün fitness, koşu veya bisiklet yapmaya çalışıyorum. Bunun için sabah 6 gibi spora başlayıp 1-1.5 saat içinde bitiriyorum. Bunun dışında yelken merakım var. Zaman buldukça arkadaşlarımla beraber oluyoruz. Ayrıca belirli zamanlarda motosikletle yurtiçi ve yurtdışı geziler düzenliyoruz. |
“Uçtan Uca Bütün Operasyon Süreci Oracle İş Uygulamaları Üzerinden Yönetilmektedir.”
Medical Park 2006 yılının Aralık ayında kuruldu. Şu anda şirket CEO, CFO, COO, CSO şeklindeki organizasyon tarafından yönetilmektedir. Ayrıca, Yönetim Kurulu şirket stratejilerini ve yıllık bütçeler ile yatırımlarını onaylamaktadır. Firmamızın kapasitesi 20 hastanede 3000 yatak sayısına ulaşmıştır. İstanbul dışında Samsun, Ankara, Antalya, İzmir, Antep, Elazığ, Ordu, Batman ve Tokat illerimizde faaliyet göstermekteyiz.
Firmamızda toplamda 8000 kişi çalışmaktadır. Finans, İK, Satınalma, IT ve Kurumsal Pazarlama tek bir merkezden yönetilmektedir (Shared Service Center). Firma vizyonu büyük illere büyük hastaneler yapmak ve özellikle bulunmadığımız illerde yatırım yapmak yönündedir. Sektörde kayda değer satınalım fırsatı bulduğumuzda bunu değerlendirebiliriz. Firmamızın işletme politikası tamamen kurumsal yönetişim esaslarına dayanır. Kuruluşumuzdan bu yana IFRS raporlama yapıyoruz. Vergi ve operasyonel süreçte uluslararası firmalardan danışmanlık alarak kendi çalışmalarımızı destekliyoruz. Bütün satınalma ve operasyon süreci ERP üzerinden devam etmektedir. Ayrıca raporlama sistemi de ERP üzerine kurulmuştur. Firma içinde süreçler ile ilgili koordinasyon kurullarında alınan kararlar ERP’ye tanımlanarak sistem sürekli geliştirilmektedir.
Firmamızın birçok çözüm ortağı bulunmaktadır. Bunları hastane tarafında ve işletme tarafında olarak ikiye ayırabiliriz. Hastane tarafında Siemens Healthcare ve GE Healthcare, işletme tarafında ise Oracle ve HP başlıcalarıdır.
Bütün satınalma ve operasyon süreci ERP
üzerinden devam etmektedir.
İş süreçleri, kurum içerisinde birden fazla fonksiyonu ilgilendirir. Bu nedenle fonksiyonlar ve bölümler üzerinde yer alır. Örneğin, bir şirkette muhasebe bölümü ya da satınalma işlem gerçekleştirebilir. Bu bölümler işlerini süreçler aracılığıyla yapar ama süreçler bölüm veya fonksiyon değildir. Örneğin, satış süreci müşteriyi edinmekle başlayan ve ürün veya hizmetin karşılığını müşteriden tahsil edene dek süren bir dizi aşamayı içerir. Bu nedenle süreçler çok daha geniş bir yapıya sahiptir. ERP uygulamasının avantajı, içerisindeki tüm fonksiyonların entegre bir yapıda çalışmasıdır. Bu özelliğe sahip olmayan bir çözüm, iş süreçlerinin bütününü kapsayamaz. Bu uygulamada bütün iş süreçleri kurumsal yapıya entegre edilmiş olur. Bunun dışında süreçleri ilgilendiren hiçbir aksiyon ERP dışında kalmaz.
Avantajları: Gelişmiş iş süreçleri (daha hızlı ve efektif), karar destek sistemleri için kolay veri ulaşımı, ileri düzey raporlama, veri madeni analizi, iş süreçlerinin çalışanlar tarafından denetlenme kolaylığı, daha az kâğıt kullanımı, daha iyi bilgi zamanlaması, detaylandırılabilir yüksek bilgi doğruluğu, geliştirilmiş tedarik zinciri, ortak müşteri veritabanı, gelişmiş uluslararası işlemler, bir defa veri girişi, bir servis sağlayıcı (Yazılım şirketi), internet tabanlı uygulamalar, denetim şirketleri vb. üçüncü taraflarca kolay veri analizi.
Zorlukları: Gerçekleştirme süresi, personel eğitimi, entegrasyon, test, bakım, veri dönüşümü, danışmanların performansı, developer bulma sorunu, ERP sonrası depresyon
Şirketimiz ERP öncesinde standart bir muhasebe programı ve bunun yanında hastane işletim (HIS) programı kullanmakta idi. Bütün sistemi ERP’ye geçirdikten sonra Hastane işletim sistemi ile entegrasyon yaptık. Bütün bunları bir yıl gibi kısa bir sürede yaptık. Bundan sonra Bütçeleme ve iş planı ile ilgili Hyperion Modülünü kurmayı hedefliyoruz. Bu sene yeni TTK’ya göre birçok değişiklik düşünüyoruz. UFRS ve benzeri birçok tanımlama ile hem raporlama hem de muhasebe standartlarında gerekli tanımlamaları (e-fatura, e-defter vb.) yapacağız.
Gökhan Tarhan & Günhan Bahçe Zer A.Ş. Bilgi Sistemleri Müdürlüğü’nde Bilgi Sistemleri Müdürümüz Kerem Fırat’ın liderliğine bağlı Sistem ve Uygulama Yöneticiliği birimi olarak çalışmaktayız. Proje ekibinde Gökhan Tarhan (Sistem ve Uygulama Yöneticisi) ve Günhan Bahçe (SOA Proje Yöneticisi) olarak bulunuyoruz. Gökhan Tarhan: İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü 2004 yılı mezunuyum. 2003 yılında uygulama geliştirici olarak çalışma hayatına başladım. Sonrasında Mindshare Medya Hizmetleri A.Ş.’de Business Development Unit içerisinde iş yaşantıma devam ettim. 2010 yılından bu yana Zer A.Ş.’de önce Teknik Mimar sonrasında Sistem ve Uygulama Yöneticisi olarak çalışmaya devam ediyorum. Eşimle beraber kedilerimiz ile birlikte yaşıyoruz. Günhan Bahçe: Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2004 yılında mezun oldum. İş hayatına 2006 yılında Koç Sistem’de Yazılım Uzmanı olarak başladım. Koç Sistem’de Paro ve Turquality gibi çeşitli projelerde görev aldıktan sonra, Çeşitli Kimlik Yönetimi (IDM) ve SOA projelerinde Çözüm Mimarı ve Yönetici Danışman olarak görev aldım. Eylül 2012 yılından bu yana Zer A.Ş.’de Proje Yöneticisi olarak görev almaktayım. Evli ve 1 çocuk babasıyım. |
“Beklentimiz minimum insan müdahalesi ile Zer süreçlerini otomatikleştirmek ve izlenebilir hale getirmektir.”
Zer A.Ş. 2003 yılında “Beko Ticaret A.Ş.” unvanı ile yaşamına başlamıştır. 2007 yılındaki Olağan Genel Kurulda şirketin unvanı tadil edilerek “Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş.” olarak tescil edilmiştir.
ZER. A.Ş., Koç Topluluğu Şirketlerinin her birinin ayrı ayrı yürütmekte olduğu ancak konusu ortak olan satınalma kalemlerini üstlenerek, Topluluk Şirketlerinin kendi ana iş alanlarına odaklanmasını mümkün kılmakta ve ölçek ekonomisi yaratarak maliyet avantajı, sinerji ve verimlilik sağlamaktadır. ZER A.Ş. tedarikçi yönetimini de üstlendiğinden, tedarikçi sayısının optimize edilmesi, tedarikçilerden temin edilen hizmet ve ürünlerin kalitesinin teminat altına alınması gibi modern satınalma yaklaşımlarının topluluk bünyesinde uygulanmasını güvenceye almaktadır. Bunların sonucunda, ZER A.Ş., müşterileri ve tedarikçileri açısından katma değer sağlayan bir iş ortağı konumundadır. Zer A.Ş. 2011 yılından itibaren Koç Grubu dışındaki firmalara da hizmet vermeye başlamıştır.
Pazarlama Hizmetleri, Malzeme, Lojistik ve Profesyonel Hizmetler ana başlıkları altında 35 farklı iş kolunda hizmet vermektedir. Yıllık 400 binin üzerinde alış ve satış faturası işlemektedir. 200’den fazla müşteri, 1000’den fazla tedarikçi ile çalışmaktadır.
Zer A.Ş.’nin vizyonu, “Türkiye’nin en iyi, Dünyanın önde gelen stratejik satınalma ve verimlilik merkezi olmak”tır.
Minimum insan müdahalesiye süreçleri otomatikleştirmeyi ve Oracle BPM ürünleriyle süreçleri ölçülebilir ve izlenebilir hale getirmeyi hedefliyoruz.
Sipariş ve faturalarımızın yaklaşık %65’lik kısmını entegrasyon katmanından almaktayız. Çok çeşitli hizmet yelpazesi nedeni ile bu işlemleri manuel olarak gerçekleştirmek mümkün değildir. Gün içerisinde müşterilerden siparişler alınıp tedarikçilere yönlendirilmekte ve tedarikçilerden gelen fatura bilgileri müşterilere iletilmektedir. Kurumsal çözümümüzde, hizmet verilen sektörlere ait farklı verileri, Oracle Servis Bus (OSB) ile ERP sistemine göre ortak fonksiyonlara uygun hale getirmek için kullanıyoruz. Süreç içerisinde oluşabilecek hataları Oracle BPM ile anında ilgili sektör yöneticisine aktarma ve hata sürecinin işletilmesini planladık. Oracle SOA ürününü Zer, Müşteri ve Tedarikçi sistemlerini düzenlemek için konumlandırdık.
Proje ekibimizi Oracle ve KoçSistem çalışanları ile oluşturduk. Oracle ile çalışmayı seçmemizin en önemli nedenlerinden biri, hızlı cevap veren esnek bir yapıya sahip olmalarıdır. İlk faz olarak, mevcut servislerimizi yeni ortamımıza taşıdık. Bu aşama ile kazancımız, servis odaklı mimari standartlarını kullanarak uygulama geliştirmek ve servis yönetişimini yapabilir durumda olmaktır; sonraki fazlarda servis ve süreç katmanlarında birinci fazda oluşturduğumuz standartları uygulayarak tam entegrasyon kurmak olacaktır.
Sonuç olarak Zer A.Ş.’deki her süreci A’dan Z’ye servis haline getirip Müşteri ve Tedarikçilerin hizmetine sunacağız. Beklentimiz minimum insan müdahalesi ile Zer süreçlerini otomatikleştirmek ve Oracle BPM ürünleri ile süreçleri tasarlayıp ölçülebilir ve izlenebilir hale getirmektir.
Adres: Uniq İstanbul Huzur Mahallesi Maslak-Ayazağa Cad. No:4/B K:2 No:302 Sarıyer 34485 İstanbul
Tel: +90 312 248 89 90
e-Posta: Özge Kastan ozge.kastan@oracle.com
Yasemin Solay yasemin.solay@oracle.com