36 Hizmet yılı
APS
BI
BPM
CLOUD
CRM
DPS
E-TR
ERP
MES
MOBILITY
SCM
WMS
Çok kapsamlı bir yazılım firması olarak 1989 yılında İstanbul’da kurulan CPM Yazılım, Türk yazılımcılar tarafından geliştirilmiş, %100 yerli entegre Kurumsal Kaynak Planlama ürünü CPM ERP ile üretim, finans, alım satım, ithalat ihracat sektörlerinde hizmet veren orta ve üst segmentteki firmalara özelleştirilmiş çözümler sunmaktadır. Türkiye geneline yayılmış çözüm ortakları ve bayi ağı ile müşterilerine en yakın noktadan uygulama ve satış sonrası destek hizmetleri sunan CPM için müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerini en uygun ve en hızlı çözümler ile karşılamak daima önceliklidir. Gururla taşıdığı sıfıra yakın müşteri kaybı bu yaklaşımın bir eseridir.
Çözümlerinde esneklik, kullanım kolaylığı, yerli mevzuata hakimiyet gibi tüm sektörler tarafından öncelikle aranan özelliklere önem veren CPM, müşterilerinin aldığı başarılı sonuçlar ile ülke sanayisine verim ve hız kazandırmaktadır.
Şirketlerin verimlilik, kârlılık, yüksek performans ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine odaklanan CPM, bu amaçla işletmenin farklı birimleri arasında etkili bir iletişim ve koordinasyon ortamı yaratabilmesine, kıymetli verinin konsolide kullanımı ve analizi için gerekli ortamın oluşturulmasına, bilginin hızlı ve etkili paylaşımına, anlık denetime ve tüm süreçlerin proaktif yönetimine imkan tanıyacak yazılım teknolojilerini geliştirmektedir.
Mehmet Çizmeci Altınbaş Holding Mali İşler ve Bütçe Grup Başkanı Mehmet Çizmeci 1959 yılında doğdu. Ankara Hasanoğlan Atatürk Öğretmen Okulu’nun ardından Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Ankara Devlet Lisan Okulu’nda 1 yıl İngilizc |
“CPM ERP, özel çözümlerin başarıyla uygulanarak tek bir program üzerinden iş sürecinin takip edilebilmesi ile zaman tasarrufu ve kullanım kolaylığı sağladı.”
Temelleri 1950’li yıllarda Gaziantep’te atılan Altınbaş Holding, bugün doğrudan ve dolaylı olarak toplam 4000 kişiye ulaşan istihdamıyla Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden biri olarak faaliyet gösteriyor. 60 yılı aşan başarı yolculuğuna Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen holdingi unvanıyla devam eden Altınbaş Holding, bugün enerji, finans, mücevherat, lojistik ve eğitim alanlarındaki markalarıyla birbirinden önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Altınbaş Holding, kuyumculukta Altınbaş, Assos, Pera, Onsa Rafineri, Onsa İstanbul ve alStone; finansta Creditwestbank Kıbrıs, Creditwestbank Ukrayna ve Creditwest Factoring; enerjide Alpet, Atak ve Akdeniz Akaryakıt (Alpet Altınbaş Petrol, Opet Petrolcülük ve Akpet Akaryakıt Dağıtım’ın eşit ortaklığı ile kurulmuştur); lojistikte ise Transal Denizcilik ve Galata Denizcilik ile faaliyet gösteriyor. Altınbaş Holding, Türkiye, Kuzey Kıbrıs ve Ukrayna’daki 21 şirketiyle büyümeye devam ediyor. Türkiye’nin en köklü ve saygın kuruluşlarından biri olan Altınbaş Holding, Kemerburgaz Üniversitesi’yle de eğitim alanında fark yaratan projelere imza atıyor.
Altınbaş Grubu olarak 2003 yılından beri CPM ERP’nin son bir yılda büyük bir değişim ve gelişim gösterdiğini gözlemliyoruz. Yeni yönetim ve yeni kadrosu ile CPM ERP’nin kendini sürekli geliştirerek mevzuat ve iş hayatının gerekliliklerini hızla adapte etmesinin bizim süreçlerimize de olumlu katkıları oldu. E-defter, e-fatura ve e-arşiv uygulamalarını kısa sürede sorunsuz kullanmaya başlamamız, şirketlerimizin yer aldıkları sektörlere özel çözümlerin başarıyla uygulanması sayesinde tek bir program ile iş süreçlerimizin büyük bölümünü takip etme imkanı bulduk. Bu da bize zaman tasarrufu ve kullanım kolaylığı sağladı. Önümüzdeki dönemde CPM ERP’yi daha etkin kullanarak, daha verimli ve tasarruflu olarak faaliyetlerimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz.
Başarı Hikayesi: Haftalarca uğraşarak hazırladığınız raporlar artık birkaç dakikada hazır
CPM ERP’ye geçişte yazılım sürecinin tamamında işbirliği içinde olduk. TFRS konusunda getirilen yeni uygulamalara şirketlerimizin ve çalışanlarımızın hazırlıklı olması için CPM ile uzun yıllara dayanan işbirliğimizi bu noktada da devam ettirmek istedik. Birlikte yaptığımız yaklaşık 1 yıllık çalışmanın sonuçlarını görmek bizleri mutlu etti. Haftalarca uğraşarak oluşturabileceğimiz raporları artık birkaç dakikada alabileceğiz. CPM ERP bünyesinde oluşturulan bu yeni yapıda, yazılımın hayata başladığı ilk günden itibaren tavizsiz takipçisi olduğu veri bütünlüğü korunarak, mevcut yapıda bulunan tüm alt modüllerde TFRS’nin yarattığı değişimlerin monte edilmesi ve mevcut vergisel işlemlerin de yeni yapı içerisinde korunması sağlanıyor. Bunun yanında, TFRS ile ilk defa başlayan uygulamalar da alt modül olarak ilave edilerek tüm işlemler entegre bir şekilde programın içine alınıyor. Bu yoğun çabaların sonucunda, tüm işlemlerin program içerisine alınması sağlanarak raporlama aşaması için sonsuz bir seçenek ve özgürlük yaratılmış oluyor. Oluşturulan bu genel yapı içerisinden her türlü yönetimsel raporlamanın yanı sıra, hem vergi beyannamesinin hem de TFRS Ertelenmiş Vergi Tablosu’nun oluşturulabilmesi amaçlanıyor.
CPM Master İnsan Kaynakları
CPM olarak İnsan Kaynakları Yönetimini, genel kabulün aksine, ERP’nin bir yan ürünü olarak değil ERP ile entegre çalışan başlı başına ayrı bir sistem olarak görüyoruz. Bu sayede, İnsan Kaynakları departmanlarına, şirketlerinin muhasebe veya ERP sistemi ne olursa olsun, bugün ihtiyaç duydukları/gelecekte ihtiyaç duyacakları her şeyi bulabilecekleri yüze yakın modülden oluşan bir yazılım sunuyoruz.
Özellikle İnşaat, Eğitim ve Güvenlik sektörü gibi birden fazla SGK iş yeri olan ve personelleri farklı lokasyonlarda yer değiştirerek çalışan işletmeler için geliştirdiğimiz özlük bilgileri ve yasal yükümlülüklerin tek bir sicil kartında takip edildiği, tüm iş yerlerine ait bordroların tek bir tuş ile hazırlanmasını sağlayan güçlü altyapımız sayesinde, neredeyse birkaç saate kadar inen sürelerde, tüm sektörlere başarı ile uyguluyoruz.
Bunun yanında teşvik kapsamına giren işçilerin ilgili kanundan kaç ay yararlanacağı, eski ücretleri kaybetmeden, mavi-beyaz yaka gibi gruplamalar yaparak yeni ücret belirleme, PDKS entegrasyonu modülünde personelinizin günlük puantaj takibini anlık yapabilme, Ödeme Analizi modülünde personelinize düzenli olarak sağladığınız sosyal yardım ve kesintileri girerek bordro süreçlerinizi pratikleştirme, Bordro modülünde personelin aylık puantaj bilgilerini kullanarak işyeri ve personel sayısı gözetmeden fiili normal çalışma karşılığı çıplak ödemelerini, fiili çalışma karşılığı diğer ödemelerini, çalışma karşılığı olmaksızın yapılan nakdi ve ayni yardımlarını, kesintiler ve yurt içi/dışı harcırahların istisnalarını, asgari geçim indirimi yanısıra 45 yaş altı personel için zorunlu BES kesintisini, eğitim kurumları ödenek ve tazminatlarının en yüksek devlet memur aylığı esas alınarak maaş içerisinden düşülmesi gibi binlerce hesap ve pratik özellik yer almaktadır.
Fark Bordrosu modülüyle geriye dönük ücret fark bordrolarını tek tuş ile oluşturur, SGK modülüyle tüm elektronik bildirgelerinizi ve XML dosyalarınızı tek tuş ile oluşturup elektronik ortamda iletirsiniz. Kıdem ve İhbar Tazminatı modülünde işten çıkış işlemi yapılan personelinizin tazminatını veya tüm personelin kıdem yüklerini toplu bir şekilde alabilir, Aktüeryal Yöntemle Kıdem Tazminatı modülünde TFRS ve IFRS için gereken kıdem yükü karşılığını muhasebenizde tek tuş ile ayırabilirsiniz.
Zimmet modülünde çalışanlara emanet edilen demirbaşlar ve değerli belgeler ile iş güvenliği kapsamında bunların kullanım sürelerini de takip edebilirsiniz. İzin modülünde tüm rapor ve izinleri takip edip yıllık izin planlarını yapabilirsiniz. Bunun yanında, çalışanlara verilen saatlik izinleri de sistem üzerinde takip edebilirsiniz. Organizasyon Şeması modülünde şirketinizin hiyerarşik yapısını ve departmanlarda ihtiyaç duyulan personel sayılarınızı görsel olarak yönetebilir,
Eğitim modüllerinde şirket içi eğitim planlamalarınızı ve personelinizin aldığı eğitimleri takip edebilirsiniz.
Tahmini İşçilik Maliyeti modülü ile işe alımlarda personelin yıllık işveren paylarını hesaplayarak maliyetini ölçebilir, Personel Bütçesi ile işveren maliyetlerinizi önceden öngörebilir, nakit akışa ve muhtasar beyannamesine kadar yansıtılmasını sağlayabilir, Banka Entegrasyon modülü ile bankalara iletilecek maaş ödeme emirlerini saniyeler içinde oluşturursunuz.
CPM Master Üretim Yönetimi
CPM olarak, müşteriye özel çalışan terzilerden stoğa üretim yapacak kadar büyük markalara, fasoncularına sistem kullandıran vizyoner tüccarlardan fason üretim yapanlara, kalite yönetiminde dünya lideri otomativ sektöründen üretimde hata affetmeyen ilaç ve gıda sektörüne kadar tüm üretim sektörlerinde, uçtan uça çözümler üretmekteyiz. Diğer ürünlerimizden farklı olarak üretim çalışmalarında uluslararası standartlaştırmayı da göz ardı etmeden sektörlere özel ürünler de geliştirdik. CPM Master Üretim Yönetimi içerdiği bu ürün çeşitliliği sayesinde her türlü üretim projesine güvenle girip başarı ile çıkmaktadır.
Örneğin; Satış Sipariş modülünde, siparişe özel müşteri talebi doğrultusunda, ürün konfigürasyonunda istediğiniz değişiklikleri manuel yapabileceğiniz gibi alternatif hammadde penceresinden seçerek de yapabilirsiniz. Yapılan değişikliklere göre satış fiyatının veya ürün varyantının otomatik olarak değişmesini sağlayabilir, böylece farklı konfigürasyonda üretilmiş ürünlerinizin stoklarını isterseniz ayrı olarak da takip edebilirsiniz.
Üretim Tahmini modülü, firmanın aylık kaba kapasite planlaması ile yıllık ve 5 yıllık makine kaynak ve vardiyaların kaba kapasite planlamasını yaparak makine ve insan ihtiyaçlarının önceden görülebilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Bu modül stoklardan aldığı başlangıç stoğu ile satış bütçesinden çekilen satış hedeflerine bakarak, firmanın kendi dönem sonu hedef stok politikasına göre, dönem içi üretilecek miktarın topluca ve insan hatasını en aza indirecek şekilde hesaplanmasını sağlar. İsterseniz ürünlerin ABC analizini yapar ve hedef stok miktarını buna göre ayarlar. Üretilecek miktar ve çalışılacak vardiya tahminlerinden elde ettiği kaynak kapasite durumunu grafiksel göstererek kapasitenin yetmediği anları hızlıca görmenizi sağlar.
MRP - Malzeme İhtiyaç Planlama modülü, sistemde kayıtlı parametreler doğrultusunda, sistemde kayıtlı veriler üzerinden hangi malzeme/ürüne ne zaman ve ne kadar ihtiyacınız olduğunu çıkarır. Eylem planı ekranında size almanız gereken aksiyonları (yeni sipariş, sipariş iptal vb.) listeler. Satınalma ihtiyaçlarınızı tek tuş ile satınalma departmanına, sonraki yılın satınalma bütçesini de yine tek tuş ile finans departmanına iletirsiniz.
İş Emri modülünde ise hangi ürün hangi tarihte üretilecek, hangi hammaddeler kullanılacak, hangi rotayı takip edecek, hangi kaynaklarda hangi işlemleri görecek gibi veriler düzenlenir. Hızlı iş emri girişi için çoklu ürün girişine uygun dizayn edilmiştir. İş emri kartı modülünden ise sahaya verilecek iş emirleri manuel veya firmanın istediği formülasyona göre sıralanır ve saha personeline sistem üzerinden iletilir.
Bunların yanında, eğer KPI ve toplam verimlilik raporlarına hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşmak istiyorsanız, sahadan birçok verinin hızlı bir şekilde alınması gerekmektedir. Standart üretim modülleri bu iş için yeterli olmayacaktır. Bu amaçla, CPM’de dokunmatik ekran üzerinde çalışan Sahadan Veri Toplama modülü geliştirilmiştir. Bu modül sayesinde, saha personelinden KPI raporlarında kullanacağımız gerçek tarih, saat, miktar, hata, duruş, fire verileri hızlıca alınmaktadır.
Etkin Üretim Planlama - Cpmİşletmelerin, ana iş kollarının yanısıra bir finans şirketi gibi çalıştığı ülkemizde, satış işlemlerinde oluşabilecek risklerin önceden öngörülüp gerekli tedbirlerin alınması büyük önem taşır. İşletmelerin operasyonel riskinin takibini ve tahsilât süreçlerinin doğruluğunu kontrol etmek, müşteri ödeme alışkanlıklarının izlenebildiği ve müdahale edilebildiği bir ortam oluşturmak amacı ile geliştirilen CPM ERP Operasyonel Risk Yönetimi Modülü, riskinizi kontrol etmenizi sağlayan bir çözümdür.
Operasyonda oluşacak risklerin henüz oluşmadan engellenebildiği ve satışın tüm süreçlerinde (teklif, sipariş, irsaliye vb.) online olarak izlenebilen ve firma risk algısına göre düzenlenebilen parametrik yapısı ile CPM ERP risk yönetim, cari analiz, çek/senet analiz alt modülleri ile de desteklenir.
Operasyonel Risk Yönetimi, müşterilerinize tanımlayacağınız bir kredi limiti ile başlar. Bu limit net bir tutar olabileceği gibi hesaplanabilen bir tutar da olabilir.
Aynı şekilde müşteriye tanıyacağınız açık hesap limiti (bakiye) net bir tutar olabileceği gibi hesaplanabilen bir tutar da olabilir.
Örneğin;
Kredi limiti = İpotek tutarının %80’i ve teminat tutarının %100’ünün toplamıdır
Açık hesap limiti = Kredi limitinin %50’si
Kullanılabilir limit = Toplam riski - Kredi limiti
Kullanılabilir açık hesap limiti = (Toplam bakiye + Sipariş - Açık hesap limiti) gibi.
Müşteri tarafından verilen şahsi ve ciro çeklerinde tamamı risk olarak kabul edilebileceği gibi, istenilen yüzde dağılımlarına göre de risk unsuru kabul edilebilir. (Şahsi çekin %100 risk, ciro çeklerin %50 risk gibi)
İrsaliyelerin risk dahil edilmesi, siparişlerin ve/veya onaylı siparişlerin risk olarak kabul edilip edilmemesi tamamen parametriktir. İşletme ihtiyaçlarına göre düzenlenir.
SİSTEM, BÜTÜN SORULARINIZA CEVAP VERİR
Faturalarınızın sizden çıkış tarihinden itibaren belirli bir gün sonrasında (örneğin fatura kesim tarihinden itibaren 20 gün içerisinde tahsil edilmesi gerekiyorsa) tahsilinin kontrol edilmesi ve edilmemişse işlemlerin durdurulması isteniyor ise, bu fonksiyon standart olarak sunulur.
Bir diğer kontrol, geciken gün kontrolüdür. Vadesi geçmiş bir fatura söz konusu ise, sistemin kontrol etmesi isteniyorsa bu fonksiyon da standart olarak sunulmaktadır.
Tüm bu fonksiyonlar ve kontroller döviz bazlı da yapılabilir. Sistem, risk için belirlenen döviz cinsine göre, tüm evrakların, ilgili tarihlerdeki döviz kurlarını dikkate alarak gerekli güncellemelerini yapar, gün bazında doğru döviz riskinin takibini sağlar.
Bir müşterinin birden fazla para birimi ile takip edilmesi ve her para biriminin bakiyesinin ayrı olarak takip edilmesi gerektiği durumlarda da CPM ERP’de çözüm hazırdır. Döviz cinslerine göre ayrıştırılmış ekstre, borç olacak vb. raporlar sistemde standart olarak sunulur.
İşletme yöneticileri CPM ERP programının standart fonksiyonlarından olan e-posta aracılığı veya mobil uygulamasından da yararlanabilir. Böylece tek mekandan bağımsız olarak operasyon sonucu oluşabilecek tehlikelerden haberdar edilirler. Tanımlanmış limitler çerçevesinde risk onayını kademelendirmenin mümkün olduğu CPM ERP Operasyonel Risk Yönetimi, geçmiş operasyonlardan kaynaklanabilecek riskleri de izler ve yöneticileri uyarır.
Faturalar, gelen tahsilatlar ile ister işlem tarihli ister vade tarihli olarak otomatik olarak eşlenebileceği gibi, gelen tahsilatlar faturalar ile kullanıcı tarafından da kapatılabilir. Bu iki fonksiyon sistemde aynı anda çalışır. Kullanıcı isterse faturalar ile sadece iade faturalarını kapatır, diğer işlemleri sistem otomatik olarak kapatarak sonuç verir.
Operasyonel Risk Yönetimi - CpmCPM Master Nakit Akış
Azımsanmayacak sayıda işletmenin, ekonomik durumu iyi olmasına rağmen, sadece nakit akış planında yaptıkları bir hatadan dolayı iflasın eşiğine geldiğini veya iflas etmese bile nakit akış darboğazını büyük kayıplarla atlattığını duyuyoruz, görüyoruz. Bundan dolayı, artık birçok işletme haftanın her günü tüm bir yılını günlük olarak planlamakta ve işletmenin büyüklüğüne göre önemli bir insan gücünü bu işe ayırmakta. İşletmede kullanılan finansal yazılım sisteminiz ve iş zekası yazılımınız ne kadar başarılı ise nakit akışa da o kadar az efor harcayarak ulaşırsınız; ancak bunların yanında hem daha gerçekçi plan yapmanızı sağlayacak hem de gerçek yaşamdan kaynaklı sorunlarda size destek olacak bir nakit akış sisteminizin olması, insan hatası riskini azaltacak ve iş gücü maliyetlerinizi düşürecektir.
Bu amaçla geliştirdiğimiz Nakit Akış ürünümüzde, öncelikle nakit akış tablosunda kullanacağınız nakit akış kalemleri belirlenir ve her bir kalemin verisinin hangi kaynaktan besleneceği tanımlanır. Örneğin; mevcutlarınızı muhasebe sisteminizden, ileri vadeli nakit girişleri tahsilat planından veya cari hesap borç bakiyeyi oluşturan hareketlerden, ileri vadeli nakit çıkışları ödeme planından veya cari hesap alacak bakiyeyi oluşturan hareketlerden beslenmesini sağlayabilirsiniz. Nakit akış modülü, eğer finansal yazılım sisteminizde takip ediyor iseniz, Cari Hesap, Muhasebe, Personel Bütçesi, Çek Senet, Krediler, Ödeme Planı ve Tahsilat Planı modüllerinden beslenebilmektedir.
Nakit akış tablosunu bozan en önemli sorunlardan biri, vadesi geçmiş borç ve alacak kayıtlarıdır. Nakit Akış Çalışma modülünde vadesi geçmiş borç ve alacak hareketleri için istediğiniz tarihe erteleme kaydı atayabilirsiniz. Bu sayede, hem resmi finans kayıtlarınızı bozmadan hem de sistemsel olarak bu işlemi yaptığınız için, bunu ileride de görebileceğiniz, kullanabileceğiniz şekilde nakit akış tablonuzu hazırlarsınız. Erteleme özelliğine ek olarak, karşılıksız çek ve senetler için özel bir çalışma sayfası bulunmaktadır ve bu sayfada bir çekin kısmi olarak hangi tarihlerde tahsil edilebileceği ya da artık nakit akış dışı olduğu bilgisini girebilir, benzer şekilde mevcutların sisteme işlenmesi geciktiği durumlar için de nakit akış tablosunda yetki doğrultusunda mevcutlar sayfasında manuel düzeltmeler yapabilirsiniz.
Nakit akış çalışma modülünde çalışmanızı tamamlandıktan sonra, nakit akış tablosu modülünde tek tuş ile istediğiniz para biriminden nakit akışı tablosunu alır, dövizli işlemleriniz var ise ileri tarihli tahmini kurları da girerek gerçekleşene daha yakın sonuç alırsınız. Ayrıca, nakit akış tablonuzu ihtiyacınıza göre günlük, haftalık, aylık, 3 aylık veya yıllık olarak hazırlayabilir, tablo üzerinde herhangi bir rakamın üzerine geldiğinizde bu rakamın hangi kaynaktan geldiğini izleyebilirsiniz.
Etkin Nakit Akış Yönetimi - CpmCPM Master MobiSale uygulamasını internet bağlantısına ve dış şartların uygunluk durumuna bakılmaksızın kullanılabilen, istenilen genişlikteki coğrafyada satış ve tahsilat yapabilmeyi sağlayan, sahada kullanımı uygun cihazlar için saha personelinin kolayca kullanabileceği bir mobil uygulama olarak geliştirdik.
Uygulamanın işleyişini özetlersek:
• Depodan çıkacak olan her ürün kontrollü bir şekilde araçlara yüklenir (depo kontrolü),
• Plasiyer aracına sadece kendi müşteri siparişleri ile ilgili ürünleri yükleyebilir (malzeme kontrolü),
• Plasiyerler sadece kendi müşterisine işlem yapabilir (plasiyer müşteri kontrolü),
• Müşteri borç alacak durumuna göre satış yapabilir (müşteri risk kontrolü),
• Plasiyerlerin yapmış olduğu satışlar, cihazlarda bulunan bluetooth bağlantısı aracılığıyla yazıcılara gönderilerek belgelendirilmesi sağlanır (fatura kesimi),
• Müşteriden ödeme alınabilir; alınmış olan tutar belgelendirilir (tahsilat yönetimi),
• Plasiyerlerin yapmış olduğu her işlem anlık olarak sorgulanabilir (plasiyer verimliliği ve raporlama),
• Verilerin merkeze aktarılması istenildiğinde, internetin uygunluğunu kontrol edip güvenli, hızlı ve doğru şekilde veri transferini gerçekleştirir.
CPM MASTER ERP Üretim Yönetimi ile üretim hattınızın ve iş yüklerinin anlık izlenebilirliğini sağlayabildiğiniz gibi; iş emri, ürün reçeteleri ve üretim planlaması süreçlerinin de kolay yönetimini elde edebilirsiniz.
Siparişinizle üretim emirleriniz arasında otomatik rezervasyon ilişkisi kurmanızı sağlar ve tüm iş emirlerinizin operasyon adımları bazında izlenebilirliği gerçekleşir. Üretim darboğazlarını daha problem gerçekleşmeden görerek proaktif önlemler alabilmenizi sağlayacak geniş bir çözüm yelpazesi sunar.
Ayrıca, sonlu kapasite planlaması işlevselliği ile darboğazların planlanabilmesi ve izlenmesi, kompleks iş süreçlerinin ve paralel süreçlerin planlanabilmesi ve yönetilebilmesi sağlandığı gibi, çoklu sipariş ve ürün ağacı hiyerarşisi destekli planlama işlevselliği gerçekleştirilmektedir. Ürün reçetesinde ve operasyon adımlarındaki değişikliklerin kolayca gerçekleştirilebilmesi, hurda/firelerin ve süreç kesintilerinin en aza indirilmesini sağlayacak işlevselliği sağlamaktadır.
Büyük projelerin planlamasını sağlayacak proje üretim planlaması işlevselliği ile üretim süreçleri tamamen kontrol altına alınmaktadır.
Üretim planlama ve yönetimi - CpmAdres: Flatofis İstanbul, Otakçılar Cad. N:78 K:1 D Blok N:73, Eyüp İstanbul
Tel: +90 212 444 81 77
Faks: +90 212 437 87 68
e-Posta: info@cpm.com.tr