45 Hizmet yılı
ERP
CRM
BI
SCM
MES
CLOUD
WMS
PLM
HRM
E-TR
MOBILITY
BPM
EAM
APS
abas Software AG, 1980 yılında Almanya-Karlsruhe’de kurulmuştur. İşletmelere 38 yıllık tecrübesi ile esnek ERP çözümleri sunmaktadır. 29 ülke ve 65 lokasyonda 1.100’den fazla çalışanı bulunmaktadır.
abas, 3.600’den fazla müşterisinde 100.000’den fazla kullanıcıya bütünleşik ERP çözümü sunmaktadır. Satıştan maliyetlendirmeye, satınalmadan üretime, tedarik zinciri yönetiminden servis yönetimine, muhasebeden iş zekasına kadar pek çok fonksiyon abas’ın sunduğu değer zinciri içerisinde bulunmaktadır.
Türkiye: abas Türkiye iş ortağı, 1980 yılından bu yana IT eğitim ve danışmanlık hizmeti vermekte olup, 2005 yılından beri abas Software Türkiye İş Ortaklığını yürütmektedir.
|
Kalde, Dünyada “Kalici Değer” Yaratmaya Devam Etmekte...
Kalde olarak, 1977 yılında küçük bir işletme olarak başladığımız ticari hayatımıza, ileri teknoloji ve kalifiye insan gücüne yatırım yaparak yüksek kalitede ürün üretimiyle devam etmekteyiz. Ürün kalitesi ve işletme anlayışı ile sektörde fark yaratan Kalde, 1990’lı yılların sonunda, metal imalatı konusundaki deneyimi, üretim kapasitesi, ihracat gücü ile artık sektöründe dünyanın sayılı sanayi kuruluşları arasındaki yerini aldı. 2000’li yılların sonrasındaki dönemde, Kalde yönetimi olarak, plastik boru ve tesisat sistemleri üzerine yeni yatırımlar yapmak suretiyle, PPR, PE-X, PVC, altyapı ve sulama sistemleri üretim tesisleri yatırımlarını kısa bir zamanda başarıyla tamamladık. Artık tesisat sektöründe bir “Sistem Üreticisi” olarak anılmaya başladık. 35 yıllık kısa bir sürede, 40’ın üzerinde ülkeye ihracat yaparak, Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer almayı başardık.
Yüksek kaliteli ürünleri, çözümlerde artan ürün çeşitliliği ve geleceğe yönelik yatırımlarıyla Kalde, dünyada “KALICI DEĞER” yaratmaya devam etmektedir.
ERP ’den sonra zamanı daha efektif kullanabiliyoruz, müşterinin değişken taleplerine hızlıca cevap verebiliyoruz.
ISO ilk 500’de yer alan %70 ihracat ağırlıklı bir firma olarak, standart ERP süreçlerinin yanı sıra tüm satış sipariş verilerinin ERP sistemimize otomatik olarak aktarılması, üretimden iş-bitti bildirimlerinin toplanması ve stoklarımızın anlık takibi gibi gereksinimler, abas ERP yazılımını seçmemizdeki sebeplerdendi.
Entegre bir yapı olmasının her alanda faydasını görüyoruz. Örneğin; sürekli kullanılan malzemelerin yanı sıra, çok nadir kullanılan, gözden kaçması mümkün olan malzemeleri bile kontrol edebiliyoruz. Ne, nerede, hangi malzemeden elimizde ne kadar kalmış, ne kadar ihtiyacımız var (tüm lokasyonlarımızda) gibi bilgilere kısa sürede ulaşabiliyoruz. Abas ’ı kullanmaya başladıktan sonra mevcut olanaklarla kapasitemiz arttı, üretim planlamamız da hızlandı. Eski yapıda, üretim departmanının siparişlerde yapılan değişikliklerden imalata başladıktan, hatta bazen bittikten sonra haberi oluyordu. Bu da yanlış veya eksik/fazla mal üretimine sebebiyet verebiliyordu. Şimdi ise, üretim departmanının siparişlerde yapılan değişikliklerden anında haberi oluyor ve değişiklik hemen uygulanıp üretime müdahale edilebiliyor; böylece gerekli düzenlemelerin çok daha hızlı yapılma olanağı sağlanıyor.
Sonuç olarak; zamanı daha efektif kullanabiliyoruz ve müşterinin değişken taleplerine hızlıca cevap verebiliyoruz.
Müşteriye zamanında, hatasız mal teslimi de müşteri memnuniyetimizi arttırıyor. Biz, hızla büyüyen ve genişleyen bir firmayız. Abas ’la birlikte bu ivmeyi istikrarlı olarak devam ettiriyoruz.
Yeşim Köktaş İstanbul Üni. Orman Endüstri Müh. Bahçeşehir Üni. MBA İş hayatına dekorasyon firmalarında Proje Yöneticisi ve Planlama Mühendisi olarak başladı. 2002 yılında Şoteks Etiket firmasında görev yapmaya başladı. İdealist kişiliği ile sürekli yeniliklere ve ile |
ERP yazılımı noktasında, güvenebileceğimiz, global bir çözüm sağlayıcı ile çalışmayı, firmamızın geleceği için önemli bir adım olarak görüyorduk.
90’lı yılların ortalarında kurulan Şoteks Etiket, 2002 yılında şirketleşmiş ve Ofset baskı, Dijital baskı, UV ofset, Tabaka - Rulo Serigrafi, Sıcak Transfer, Flexo, Rulo kumaş baskı ve dokumanın yanı sıra Kutu, Broşür, Katalog gibi her türlü matbaacılık hizmetleri konusunda faaliyet gösterir konuma gelmiştir.
Ofset, Baskı, Dokuma ve Barkod sanayiinde üretim hattını günün teknolojisini takip ederek yenileyen Şoteks Etiket, dünya ticaretinin önemli noktalarından İstanbul’da, dinamik, genç, eğitimli ve profesyonel kadrosuyla, kalitede sürekliliği hedefleyen dünya markalarına çözüm yelpazesi geniş ve hızlı hizmetini uygun fiyatlarla sunarak tercih nedeni olmaya devam etmektedir.
ERP yazılımı söz konusu olduğunda, güvenebileceğimiz, global bir çözüm sağlayıcı ile çalışmayı firmamızın geleceği için önemli bir adım olarak görüyorduk. Bütün birimlerinin entegre olduğu, konfigüratör ve varyant işlemlerini gerçekleştirebileceğimiz, üretim planlamada efektif bir yapı sunan ve detaylı lot yönetimini sistem üzerinden gerçekleştirebilecek bir yazılım hedefi ile başladığımız ERP projesinde ‘abas ERP’ yazılımını seçtik. Seçim sürecinde gerek çözüm gerekse bizlere yaklaşımları ile en beğendiğimiz ERP yazılımı olmuştu. Her şeyden önce, sistemin standardında barındırdığı konfigüratör yapısı gibi birçok standart fonksiyon ve zengin içerik sayesinde pek çok sorumuza yanıt alabildik. Bugün numune takibi, satış, satınalma, kalite, malzeme yönetimi, üretim yönetimi, imalat veri kayıtlarının alınması, sevkiyat ve muhasebe süreçlerimizde abas’ı kullanıyoruz.
Son iki yılda sıfır majör ve minör hatayla geçen ISO ve FSC denetlemeleri, ortalama %15 üretim artışı ve 2015-2016 dönemi yıllık %35 ciro artışı ise, sistemle geldiğimiz nokta itibari ile abas ERP Yazılımını seçmemiz konusundaki kararımızın doğruluğunu bir kez daha ortaya koydu ve güvenimizi boşa çıkarmadı.
Şoteks Etiket bir üretim firması ve biz bu yükseliş trendini ancak kalite ve standardizasyon üzerine devam ettirebileceğimize inanıyoruz. Bu noktada sürekli kendini geliştiren abas’ın sunduğu yenilikler ile süreçlerimizin örtüştüğü noktaları belirliyor ve sistemimizi sürekli gelişime açık tutuyoruz. Bunu yaparken de hem fiziki hem de sistemsel olarak iyi adımlar attığımızı görüyoruz. Bu yolda en büyük destekçilerimizden olan abas’a teşekkür ederiz.
Günümüzde insanlar herhangi bir konuda bilgi sahibi olabilmek için doğrudan mobil cihazlarına yöneliyorlar. Mobil teknolojilerin iletişim alışkanlıklarını, içeriğini, biçimini ve kapsamını zenginleştirdiğini, kullanıcıların hayatının her noktasına yerleştiğini görebiliyoruz. Son zamanlarda yapılan araştırmalardaki bazı rakamlar da bu görüşlerimizi destekler nitelikte. İnsan nüfusunun %91’inin mobil telefonu var; akıllı telefonlara sahip olanların oranı ise %56 ve bu oran her geçen gün daha da artıyor. İstatistikler Türkiye için de durumun farklı olmadığını, hatta mobil penetrasyon bakımından birçok ülkeyi geride bırakarak gelişmiş ülkelerle yarış halinde olduğumuzu gösteriyor.
Mobil cihaza sahip olma yaşının 13 olduğu, kullanıcıların %44’ünün bildirimleri kaçırmamak için telefonu ile birlikte yattığı günümüzde iş dünyasındaki yeni kuşak çalışanların da artık akıllı telefonları ve tabletleri ile yaşadıklarını, bu cihazlar ile neredeyse bütünleştiklerini görmek oldukça sıradan bir durum. İş hayatımıza yıllar önce e-postalarımızı okuyup cevaplayabilme olanağı sağlayarak giren mobil cihazlardan bugünkü beklentimiz ise bundan çok daha fazlası. Artık hepimiz ERP yazılımımızda yaptığımız işlerimizi bu cihazlar üzerinden de yapmak, iş ilişkilerimizi bu cihazlar üzerinden yönetmek, bu nedenle iş uygulamalarına bu cihazlar aracılığıyla da erişmek istiyoruz. Ancak, özellikle yeni kuşak çalışanlar, bazı ERP çözüm sağlayıcılarının önerdiği “VPN üzerinden dizüstü bilgisayarınızla ERP yazılımınıza istediğiniz yerden erişebilirsiniz” gibi geçmişte kalmış bir yaklaşımın mobil ERP ihtiyaçlarını karşılamadıklarının da farkındalar. Bugünün çalışanlarının mobil ERP’den esas beklentisi kolay kullanılabilir, daha sade tasarıma sahip ve istedikleri akıllı telefon veya tablet üzerinden erişebilecekleri fonksiyonel uygulamalar.
ERP tamamen mobil mi olmalı?
Kısa vadede olmasa da ileriki dönemlerde geleneksel ERP sistemlerinin tamamen mobil uygulamalar haline dönüşmesini öngörebiliriz. Ancak günümüzde, kişisel bilgisayarımızda kullandığımız ERP çözümü ile birlikte ofis dışındayken ERP sistemimize mobil uygulamalar üzerinden erişim sağlanması en doğru yaklaşım olarak görülüyor.
Hangi ERP fonksiyonları mobilde olmalı?
İşletmeleri incelediğimizde mobil uygulamalara en çok ihtiyaç duyanlar genelde sahada bulunan satış ve servis departmanı çalışanları ile kısmen üretim planlama yöneticileri. Muhasebe, insan kaynakları gibi işlerini ofiste gerçekleştiren çalışanların mobil uygulama ihtiyacı ise yok denecek kadar az.
ERP seçiminde mobilite açısından nelere dikkat edilmeli?
ERP uygulamalarındaki mobil çözümler artık trend olmaktan öte, yazılımın olmazsa olmaz kriterleri arasına girmekte. Bu nedenle işletmeler ERP seçim süreçlerinde fonksiyonel içerikle ilgili kriterlerine “mobil uygulamalar”ı mutlaka eklemelidirler. Bunun yanı sıra, ERP yazılımı ile sağlanan mobil çözümlerin içerikleri incelenerek, ilgili uygulamaların standart halinin firmanın mobil işgücü ihtiyaçlarını ne ölçüde karşıladığı tıpkı diğer modüller gibi incelenmelidir. Son olarak gelecekte saha çalışanlarının olası ihtiyaçları ve ERP tedarikçi firmanın mobil uygulamaları bu ihtiyaçlara göre uyarlayabilme yeteneği ve canlıya alabilme hızı da dikkate alınmalıdır.
abas Business Suite – Mobile Apps hakkında
abas Business Suite çözümü standart sürümünde aşağıda belirtilen mobil uygulamaları içermektedir:
• Mobile Sales: Satış çalışanları için,
• Mobile Service: Servis çalışanları için,
• Mobile Purchase: Satınalma çalışanları için,
• Mobile Shop Floor: Üretim sahasından veri toplamaya yönelik uygulama.
Günümüzde yaşanan yoğun rekabet, işletmeleri daima rakiplerinden bir adım önde olmaya zorlamaktadır. Bu nedenle, firmaların doğru ürünü, istenen zamanda ve planlanan maliyetlerle müşterilerine sunması üretimin temel amacını oluşturmaktadır. Üretim sürecini sadece atölyelerde insan, makine, malzeme arasında geçen süreçlerden ibaret olarak varsaydığımızda, bu temel amaca ulaşmak mümkün olmayacaktır.
ERP ile üretim planlama – APS ile ileri seviye çizelgeleme
ERP yazılımlarında üretim planlama modülünün etkin kullanımı için öncelikle ürün ağacı, operasyon rotası, alternatif rotalar ve diğer bazı parametrelerin doğru tanımlanması olmazsa olmazdır. Bunun yanı sıra doğru bir planlama, ancak bu fonksiyonun malzeme yönetimi, üretimden verilerin gerçek zamanlı olarak toplanması, ana üretim planının belirlenen satış tahminlerine göre oluşması gibi diğer fonksiyonların sistemi beslemesi ile mümkün olacaktır.
Bu koşulları yerine getirip ERP yazılımları ile sonsuz kapasite varsayımına göre üretim planlama yapmaya başlayan üretici firmaların bir sonraki beklentisi, sonlu kapasite planlama ve ileri seviye çizelgeleme olmaktadır. Operasyon planlarını birebir uyulabilir hale getirmek, üretilen ürünlere ait operasyonları setup sayısını minimize etme ve kaynak kullanımını optimize etme gibi çeşitli kriterlere göre sıralamak ve oluşan bu çizelgeyi gerektiğinde alternatif simülasyonlarla hızlı bir şekilde güncellemek isteyen firmaların, bu çözümü ERP yazılımında değil ERP yazılımları ile entegre çalışabilecek APS yazılımında aramaları doğru olacaktır.
abas Business Suite – Üretim planlama ve APS hakkında:
abas Business Suite çözümü üretim planlama ile ilgili firmalara aşağıdaki fonksiyonları sunmaktadır:
- Üretim planlama ve çizelgeleme modülü
- Mobile Shop Floor (Üretim sahasından gerçek zamanlı veri toplamaya yönelik uygulama)
- APS (İleri Planlama Çizelgeleme) ve sonlu kapasite simülasyonu
A: My Office 212, Mahmutbey Mah. Taşocağı Yolu Cad. N:3 K:18 Ofis No: 293 Bağcılar İstanbul
T: +90 212 466 22 27
F: +90 212 355 35 38
info@abas.tc