• 18 Ocak 2025 / Cumartesi 03:53
Hülya Gürsözer

Hülya Gürsözer

Kurumsal Strateji ve Marka Geliştirme Koordinatörü

Hülya Gürsözer, İstanbul Üniversitesi İktisat ve Yeditepe Üniversitesi MBA eğitimlerinin ardından, finans ve FMCG sektörlerinde, çoklu kanal entegrasyonlu kampanya yönetimi, gerçek zamanlı kampanya yönetimi, veri ambarı kurulumu, iş zekası platformunun oluşturulması, ön onaylı kredi kartı gibi kampanya akışlarının tasarlanması, satış otomasyon sistemi, veri kalitesi iyileştirme gibi altyapı çalışmalarının hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmalarda önemli roller üstlenmiştir. Diğer taraftan, CRM kültürünün şirket içinde yaygınlaştırılması ve hedef odaklı kampanya yönetimi, satış performans yönetimi, pazar araştırmaları gibi konularda da yoğun çalışmalarda bulunmuştur. Halen, Tukaş bünyesinde Kurumsal Strateji ve Marka Geliştirme Koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Hülya Gürsözer

Kurumsal Strateji ve Marka Geliştirme Koordinatörü

Son Yazıları

Doğru Zamanda, Doğru Ve Tutarlı Verilerle Hızlı Kararlar Almaya İmkân Sağlayacak Bir Sistemi Hayata Geçirmek Üzere Yola Çıktık.

“Taktiksel ve yönetsel seviyelere yönelik analiz ve raporlama ortamı  geliştirerek, her boyut ve hiyerarşideki verilere hızlı bir şekilde ulaşabilir hale geldik. ”

Tukaş 1962 yılında kurulmuş olup 1967 yılından itibaren Oyak (Ordu Yardımlaşma Kurumu) bünyesinde faaliyet gösteren ve %28’i halka açık olan bir şirkettir. 

İzmir Torbalı ve Balıkesir Manyas ilçelerinde bulunan iki fabrika ile salça, konserve, turşu, reçel, sos ve dondurulmuş gıda üretmektedir. İç pazarda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’da bölge yöneticilikleri bulunmaktadır. Ayrıca dış pazarda AB ülkeleri, ABD, Avustralya, Japonya, Afrika ülkeleri ve Ortadoğu ülkeleri ağırlıklı olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihracat gerçekleştirmektedir.

Kısaca özetlemek gerekirse, Tukaş’ı, tarımsal ürünleri tarım üreticisinden alarak işleyen, depolayan, satışını ve lojistiğini sağlayan, ürünlerini iç ve dış pazarlarda son tüketiciye ulaştıran bir şirket olarak tanımlayabiliriz.

Ortaya koyduğumuz kurumsal çözüm ile, geleceğe yönelik ihtiyaçlar için de gelişmeye açık, esnek ve verimli bir ortam yaratılması sağlanmıştır.

Doğru zamanda, doğru ve tutarlı verilerle taktiksel ve stratejik seviyelerde hızlı kararlar almaya imkân sağlayacak bir sistemi hayata geçirmek üzere yola çıktık. Bu nedenle, veri kalitesi iyileştirme ve kurumsal veri ambarı oluşturma çalışmalarıyla işe başladık. Veri ambarının ardından, taktiksel ve yönetsel seviyelere yönelik bir raporlama sistemi ve esnek bir analiz ortamı geliştirdik. Bugün geldiğimiz noktada, her boyutta ve en alt hiyerarşilere kadar tüm verilere hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz.

Ekip olarak (Murat Erdoğdu - Finansal Danışman, Öznur Topuz - İş Zekası Yöneticisi), daha önce finans sektöründe, iş zekası ve karar destek sistemleri konusunda pek çok projede yer almıştık. Murat Bey, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nihat Karadağ’ın talebi doğrultusunda şirket dışından projeye katkıda bulundu. Teknoloji ve iş ortağı seçiminde, TUKAŞ için uzun vadeli çözüm yaratacak bir karar vermeliydik. Teknoloji seçiminde, kolay uygulanabilir olması, kullanıcıların sisteme kolay adapte olması ve bizim mevcut ve geleceğe yönelik ihtiyaçlarımıza cevap verebilecek esneklikte geliştirilebilir olması önemli kriterlerdi. Oracle, teknolojik altyapı olarak bize bunu vaat ediyordu. İş ortağı konusunda ise, böyle bir hedefi ancak güçlü, yetkin, konusunda tecrübeli ve sürekli bizimle birlikte bizlerden biri gibi çalışabilecek bir teknoloji sağlayıcı ile birlikte gerçekleştirmemiz çok önemliydi. Bu noktada, deneyimi, uzmanlığı ve bizimle birlikte projeyi sahiplenerek çalışacağı hissini gerçekten bizlere yansıtmayı başarması sebebiyle GTech uzmanlarıyla bu yolculuğa çıkmaya karar verdik. Veri girişlerine dair yaşanacak her sıkıntı veri ambarı alt yapısına da yansıyacağından, proje öncesinde Big Four’dan bir danışman firma önderliğinde tüm iş süreçlerimizin üzerinden geçtik. Danışmanların, ERP altyapımızdaki gerekli revizyonları işaret etmeleri daha sağlıklı verilerle çalışmak adına bize büyük fayda sağlayacaktı. Bu sayede ERP altyapımıza destek sağlayan yazılım firmasının yeni geliştirmeleri ve eksiklikleri hayata geçirmesini de sağladık. Bu projedeki en büyük avantajımız, projenin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nihat Karadağ’ın sponsorluğunda gerçekleşmiş olmasıdır. Veri ambarı, iş zekası gibi projeler, doğası gereği sıkıntılı, zorlu ve kimi zaman da sonuca ulaşamayabilen projelerdir. Çünkü bu projeler, sonuçlandıktan sonra şirketleri farklı bir kültür seviyesine taşır. Açıkçası, üst yönetimin projeyi gerçekten sahiplenmesi ve proje ekibinin tüm taraflarının özverili çalışmaları neticesinde bugün FMCG sektöründe örnek gösterilecek bir çalışmadan söz edebiliyoruz.

Bugün, çok ciddi boyutlarda işgücü kazancı sağlandı. Eskiden aylık satış raporları 20 günde hazırlanırken, yeni yapıda raporlar sistem tarafından her gün güncellenerek yönetime sunulabilir hale geldi. Şu an sistemde 100’ün üzerinde hazır rapor var. Kullanıcılar kriterlerini belirleyerek farklı raporlar da oluşturabiliyorlar. Internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayar, tablet ya da cep telefonu üzerinden, zaman ve mekandan bağımsız, tüm raporlara/bilgilere ulaşılabiliyor. Ortaya koyduğumuz bu kurumsal çözüm ile, geleceğe yönelik ihtiyaçlar için de gelişmeye açık, esnek ve verimli bir ortam yaratılması sağlanmıştır.
 





3022 kez görüntülendi. 27.08.2019  tarihinde eklendi.
Yukarı Dön