• 29 Mart 2024 / Cuma 10:30

İşletme Sahiplerinin, Proje Yöneticilerinin Karşısına Doğru Çözümlerle Çıkabilmemiz Çok Önemli.

CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut ile Yaptığımız Röportaj.

2015 ve 2016 yıllarında Türkiye ve dünya pazarından beklentileriniz nelerdir?
Çok klasikleşen deyimle “Globalleşen Dünya” Türkiye’nin dünya pazarının gerisinde kalmasını beklemek çok mümkün değil. Her ne kadar üretimde Çin’le rekabet etmek imkansız gibi görünse de çok uluslu büyük firmalar ülkemizde varlıklarını sürdürüyor, üretimlerinin ve dağıtım ağlarının belirli bir kısımlarını ülkemizde hayata geçiriyorlar.

ERP kültürünü benimsemiş bu firmaların ülkemizdeki faaliyetleri, iş yönetim biçimleri, kullandıkları araçlar Türk firmalar için yol gösterici oluyor. Sadece bu firmaların yol göstermesi yeterli değil elbette, özellikle üretim yapan firmaların değişen ekonomik ortamlarda maliyetlerini kontrol altında tutmak istemeleri, ürünün üretim aşamasından son kullanıcıya ulaşana dek geçtiği her aşamanın kontrol edilmek istenmesi, pazarlama faaliyetlerinin internet başta olmak üzere çeşitlilik göstermesi gibi nedenlerle henüz ERP ile tanışmamış firmalarda bile bu ihtiyacın doğmasına ve tek noktadan çözüm arayışına girmelerine sebep oluyor.

Dolayısıyla bu pazarın her geçen gün büyüyeceği, doygunluk seviyesi diye bir kavramın olmayacağı, her işletmenin, her üreticinin tüm süreçlerini dijital ortamda takip etme ihtiyacı duyacağı aşikar. Bu noktada önemli olan tüm işletmelerde ERP farkındalığını oluşturmak. Bunun için işletme sahiplerinin, proje yöneticilerinin karşısına doğru çözümlerle çıkabilmemiz çok önemli.

Ürününüzün çözüm kapsamı ve hizmet verilen öncelikli sektörler nelerdir?
CPM ERP ürünümüzün sınırlarını kalıplarla belirlememiz mümkün değil. CPM ERP’i becerikli ellerle mamul haline gelecek bir hamur gibi düşünebiliriz. Ancak ürünümüzü, sektör ayırt etmeksizin bir işletmenin tüm iş süreçlerinin dijital ortamda takip edilmesini sağlayan platform çözüm olarak tanımlayabiliriz. Bu çözüm için son derece esnek özelleştirilebilir arayüzler, diğer sektörel çözümlerle kolayca entegre olabilen sağlam bir altyapı ile çok boyutlu ve anlaşılabilir esnek raporlama araçları sunuyoruz. Müşterilerimizi uygulamamıza adapte olmaları için zorlamıyoruz çünkü ürünümüzü müşterilerimizin istekleri doğrultusunda şekillendiriyoruz.

CPM ERP, Üretim, Stok, Satınalma, Satış-Pazarlama, Finans, Müşteri İlişkileri, Servis ve Kalite Yönetimi, Muhasebe, Dış Ticaret, Personel, Bütçe ve Sabit Kıymetler gibi çözümlerle çok çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyoruz. Bunlar arasında İnşaat, Kamu, Tekstil, Hazır Giyim, Mobilya, Hizmet, Otomotiv, Plastik, Perakende, Sağlık, Savunma, Dağıtım, Enerji ve Kimya sektörlerini sayabiliriz.

CPM’e yaptığınız yatırımdan sonra gündeme gelecek olan değişiklikler ne yönde olacak, şirket stratejisi ve vizyonu hakkında bilgi verir misiniz?
2015 yılı başında hisselerinin büyük kısmı aynı zamanda 2012 yılından beri CPM’in müşterisi olan Palamut Group Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut tarafından devralınan CPM, faaliyetlerine bölgesel olarak yayılmış güçlü Çözüm Ortakları ve yeni logosu ile devam etmektedir.

1990 yılından günümüze kadar Türk yazılımcıların özverili çalışmaları ile bugünlere gelen CPM, aynı özverili çalışmayı üzerine daha da koyarak sürdürmektedir. Bu çalışmanın neticesinde ERP pazarının büyümesine daha fazla katkı sağlamayı, yazılım ve sistemleşme konusunda Türkiye’nin daha fazla söz sahibi olmasını hedeflemektedir.

Şirket içi yeniden yapılanma sürecinde ERP tecrübesi olan, sektörde uzun yıllar çalışmış, konularında uzmanlaşmış arkadaşlarımızı ekibimize dahil ettik. Güçlü Çözüm Ortakları yapımızı daha da güçlendirerek Türkiye’nin tüm bölgelerine ulaşabilmeyi, hızlı ve kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz.

Kalitenin varılması gereken bir hedef değil, sürekli iyileştirme yoluyla gelişmeyi sağlayan bir süreç olduğuna inandığımız için, müşterilerin ihtiyaç, talep ve beklentilerini en uygun çözümlerle karşılamak önceliklerimizin başında geliyor.

Türkiye’deki ERP pazarı ve ERP Komitesi hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Türkiye’de paket programlardan ERP çözümlerine geçiş süreci yaşıyoruz ve daha yolun başındayız. Ancak ERP Komitesi gibi oluşumların varlığı bu farkındalık sürecini hızlandırıyor. ERP Komitesi’nin aktiviteleri, bültenleri, olmazsa olmaz sosyal ağlardaki paylaşımları insanların ilgisini çekiyor. ERP Komitesi’ne biz yazılım firmalarına verdiği destek ve gösterdiği alakadan dolayı teşekkür ediyoruz.





1259 kez görüntülendi. 02.09.2019  tarihinde eklendi.
Yukarı Dön